2012-11-23 08:54Pressmeddelande

Förstatliga livsmedelskontrollen

Avslöjandena i SvD att svenska grossister och livsmedelsbutiker under lång tid kunnat sälja falsk oxfilé, tydliggör kommunernas bristfälliga kontroller. Mer statlig kontroll är nödvändig, skriver Marie Söderqvist, Livsmedelsföretagen, och Åke Rutegård, Kött- och Charkföretagen på SvD Brännpunkt. Läs mer via bifogad resurslänk.

Kontakt:
Åke Rutegård, Kött och Charkföretagen, tel 08- 762 65 31

Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71


Om Kött och Charkuteriföretagen

Kött och Charkföretagen, KCF, är specialistorganisationen för den svenska kött- och charkbranschen. Medlemsföretagen i Kött och Charkföretagen, KCF, bedriver verksamhet inom kött-, chark- eller färdigmatsbranschen i Sverige. Medlemmarna i Kött och Charkföretagen, KCF, är stora och små, hanterar svensk såväl som importerad råvara och tillverkar både konventionella och ekologiska produkter. Antalet medlemmar är 88 stycken. Kött och Charkföretagen, KCF, representerar företag som sammanlagt omsätter ca 28 miljarder kronor och sysselsätter drygt 8 000 personer. Kött- och charkbranschen är därmed den näst största enskilda delbranschen inom livsmedelssektorn.


Kontaktpersoner

Magnus Därth
Verkställande Direktör (VD)
Magnus Därth