2013-03-01 11:21Pressmeddelande

Vågar Eskil Erlandsson ta steget fullt ut?

Fusket med hästkött och historien med de falska oxfiléerna har tydligt visat på en lucka i livsmedelskontrollen i Sverige, en lucka som vi nu måste fylla igen. Det skriver Marie Söderqvist, Livsmedelsföretagen, och Åke Rutegård, Kött- och Charkföretagen på Newsmill. Läs mer via bifogad resurslänk.

Kontakt:
Åke Rutegård, Kött och Charkföretagen, tel 08- 762 65 31

Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71


Om Kött och Charkuteriföretagen

Kött och Charkföretagen, KCF, är specialistorganisationen för den svenska kött- och charkbranschen. Medlemsföretagen i Kött och Charkföretagen, KCF, bedriver verksamhet inom kött-, chark- eller färdigmatsbranschen i Sverige. Medlemmarna i Kött och Charkföretagen, KCF, är stora och små, hanterar svensk såväl som importerad råvara och tillverkar både konventionella och ekologiska produkter. Antalet medlemmar är 88 stycken. Kött och Charkföretagen, KCF, representerar företag som sammanlagt omsätter ca 28 miljarder kronor och sysselsätter drygt 8 000 personer. Kött- och charkbranschen är därmed den näst största enskilda delbranschen inom livsmedelssektorn.


Kontaktpersoner

Magnus Därth
Verkställande Direktör (VD)
Magnus Därth